Eenvoudige drie punten voor Breda D1

Hockey

BREDA - Na een impasse reeks heeft het eerste damesteam van Breda drie punten gepakt tegen EHV. De ploeg uit Enschede bleek zondag niet opgewassen tegen de Bredase dames. Het doelsaldo had hoger kunnen zijn, maar met 3-1 is coach Erik Verzijden meer dan tevreden.

Breda begon ietwat angstig aan de eerste helft en deed eerder een stapje achteruit dan vooruit. “Maar na tien minuten begonnen we toch te hockeyen”, vertelt Verzijden. “Daardoor kon Pauline van Kerkwijk de 1-0 binnen tikken.” Een strafcorner tien minuten later resulteerde in 2-0. Paulien van Gunnink kon die bij haar naar schrijven.

Omdat de wedstrijd goed verliep, zag Verzijden kans om de 17-jarige Jasmijn Vermeulen te laten debuteren. “Ze heeft veertig minuten linksachter gespeeld. Ze deed het heel goed”, aldus Verzijden. Vermeulen debuteerde op de plaats van de geblesseerde Juliette Oskamp. Zij moet het nog even rustig aan doen.

De tweede helft zette Breda het spel door, ‘en veegden we de tegenstander van de mat’, stelt de coach. Helaas verzuimen we toch af en toe te scoren waardoor het doelsaldo zeker hoger had kunnen liggen. Uit een strafcorner scoorde Floor van Straaten nog 3-0. Daarna moest de Bredanaars EHV toch een keer door laten komen. Uiteindelijk strandde de wedstrijd op 3-1.