Breda steviger aan kop na prima uitzege

Hockey

DELFT/BREDA – Voorgaande jaren leverde de uitwedstrijd bij Ring-Pass geen punten op voor Breda. Zondagmiddag werd de altijd lastige wedstrijd puik gewonnen met prima cijfers: 1-4.

Al na drie minuten maakte Breda kenbaar dat het niet van plan was voor het derde jaar op rij te verliezen in Delft. Tim Ouborg zette de keeper op het verkeerde been, deze dacht namelijk dat Ouborg de bal wilde passen, maar in plaats van af te spelen mikte de aanvaller zelf de bal over de keeper: 0-1.

Ondanks dat Breda weinig fouten maakte, wist de thuisclub toch op gelijke hoogte te komen. Tien minuten voor rust werd het 1-1. Even later vormde een lange corner de basis voor de tip-inn van Ouborg en dus de 1-2. Dit gebeurde vlak voor de pauze, waardoor Breda met een voorsprong ging rusten.

De bezoekers bleven ook in de tweede helft goed georganiseerd spelen. De score bleef ondanks kleine kansen lange tijd ongewijzigd. Tot vijftien minuten voor tijd Tommy Wösten hier verandering in bracht. Uit een strafcorner maakte hij de 1-3. Twee minuten voor het einde maakte diezelfde Wösten aan alle onzekerheid een einde door de 1-4 binnen te werken.

“Er zat een gezonde spanning op, maar we hebben lekker getraind en dan zie je dat we goede keuzes maken en weinig risico’s nemen. Dit geeft vertrouwen”, was de mening van coach Ton van Poppel.