Braamhaar helpt NAC een handje

BREDA - Na vier doelpuntloze verliespartijen op rij, heeft NAC zaterdagavond de ban gebroken in het eigen Rat Verleghstandion. Vitesse kreeg met 4-0 klop. Scheidsrechter Braamhaar speelde een doorslaggevende rol.

Na bijna een half uur bestrafte Braamhaar een handsbal van Van der Struijk net buiten de zestien in tweede instantie met rood. Bovendien kreeg NAC een strafschop, die probleemloos werd benut door Edwin de Graaf. Nog voor rust maakte Kwakman er 2-0 van uit een prachtig ingestudeerde vrije trap.

In de tweede helft scoorde Lurlling nog twee keer. Vitesse geloofde het verder wel. De Arnhemmers creƫerden nog wel enkele kansen maar kregen de bal niet achter Ten Rouwelaar. NAC houdt door deze zege de aansluiting bij het linkerrijtje.