Zwart-Wit verslaat derde concurrent op rij

Hockey

BREDA – Zwart-Wit heeft voor de derde zondag op rij een directe concurrent verslagen. De Bredanaars nestelen zich daarmee vaster aan de kop van de ranglijst. Zondag werd Leonidas met 3-1 verslagen.

“Ik denk dat we het beter doen dan menigeen had verwacht”, vertelt Guus Philippart, aanvaller van Zwart-Wit. Vorige week klopten de Bredanaars Asvion, de week ervoor Breda en deze zondag dus Leonidas.

De ex-Push-aanvaller zag dat zijn ploeg het de eerste helft lastig had tegen Leonidas. De bezoekers kwamen daardoor ook op een 0-1-voorsprong.

“We speelden in een te laag tempo”, constateerde coach Bart Neutkens. Zwart-Wit en Leonidas maakten er een tactische ontmoeting van, wat volgens Neutkens wel een boeiende ontmoeting van. “We kregen wel wat kansjes, maar hetwas niet top.”

In de rust koos Zwart-Wit bewust voor een andere tactiek. “Meer energie, meer strijd”, aldus Neutkens. “Daar hadden zij duidelijk moeite mee.”

De extra druk leverde Zwart-Wit een serie aan strafcorners op. Uit twee daarvan scoorde Guido Groeneveld, daarmee de thuisploeg op voorsprong brengende. Daarna ontspon zich een fysiek zwaar duel, waarin beide ploegen kansen kregen.

Vijf minuten voor tijd maakte Aad van Rijsewijk de verlossende treffer.