Eerste puntverlies voor Push dames

Hockey

AERDENHOUT/BREDA – Na vijf overwinningen op rij hebben de dames van Push zondagmiddag voor het eerst punten laten liggen. Rood-Wit wist de Bredase formatie op een 1-1-gelijkspel te houden.

Push was in de eerste helft nog wel aan de leiding gekomen via een strafbal van de stick van Helene Hendriks. Toch was het volgens coach Niels Thijssen ‘redelijk onterecht’ dat zijn team met een 0-1-voorsprong de rust in ging. “We hadden weinig grip op de wedstrijd”, luidde zijn verklaring.

Thijssen zag zijn elftal beter uit de kleedkamer komen, maar moest toch toezien hoe Rood-Wit tien minuten na rust de gelijkmaker scoorde. “We hadden daarna nog wel kansjes op de winst”, zag hij. Door toedoen van een uitstekende keeper aan de zijde van Rood-Wit wilden deze 'kansjes' er net niet in.

Het was voor Push een schrale troost dat concurrent MOP ook punten had laten liggen. MOP kwam in en tegen Groningen niet verder dan een gelijkspel. “Maar we hadden nu dus ook twee punten los kunnen staan, is mijn eerste gedachte dan”, sprak de coach kritisch.

Volgende week zijn de dames van Push vrij, over twee weken wacht de topper tegen medekoploper MOP.