'Spreekkoor past niet bij NAC'

NAC

BREDA - NAC betreurt de spreekkoren die door een deel van haar supporters zijn aangeheven bij bekerwedstrijd tegen Willem II. Dat stelt de Bredase club op haar website. In die spreekkoren werd verwezen naar het overlijden van een fan uit de harde kern van de Tilburgers.

>> foto's Willem II-NAC

In een brief aan de nabestaanden van de betrokken Willem II-supporter en aan het bestuur van Willem II maakt NAC haar excuses voor de spreekkoren. Die verontschuldigingen zijn mede aangeboden namens de Clubraad, de Supportersvereniging en de Breda Loco's.

NAC vindt dat de spreekkoren op geen enkele wijze passen binnen de waarden en normen die ook bij een gezonde rivaliteit moeten worden gerespecteerd. "NAC wijst erop dat een dergelijk gedrag binnen de club of de supportersgemeenschap op geen enkele manier wordt getolereerd", zo staat op de website te lezen.

De Breda Loco's hebben aangekondigd de volledige drankomzet van tijdens de busreis naar Tilburg te doneren aan de inzameling die woensdag bij het Willem II-stadion plaatsvond.