GHB-gebruiker maakt amok

Politie

BREDA - De politie heeft woensdagmiddag in de Fröbelstraat een 22-jarige vrouw uit Poppel en een 23-jarige man uit Ulvenhout aangehouden vanwege bedreiging. Beiden werden later vrijgelaten, tegen de man is aangifte gedaan wegens bedreiging.

Na onderzoek bleek dat het feitelijk ging om een vernieling van een deur van een restaurant waarbij de vrouw niet betrokken was. Wel wordt de 23-jarige Ulvenhouter verzet tijdens zijn aanhouding ten laste gelegd. Hij is vanwege drugsgebruik zijn rijbewijs kwijt.

De arrestaties volgde na een melding van een fastfood restaurant aan de Kruisvoort. Daar had een stel gegeten waarvan de man heel erg opgefokt was, de vrouw maakte een versufte indruk. Beiden leken onder invloed te zijn van drugs, zo meldden getuigen.

De man kwam bedreigend over en was ondanks waarschuwingen vooraf van een medewerker zo hard tegen een deur aangelopen dat deze beschadigd raakte. Hierna waren ze weggereden. De agenten controleerden de auto van het stel op de Fröbelstraat. De agenten wilden de inzittenden aanhouden vanwege het eerdere incident aan de Kruisvoort. De bestuurder bleek onder invloed te zijn van GHB. Hij was erg agressief en moest onder verzet worden aangehouden. Hij uitte daarbij dreigementen naar een agent.

De verdachten zijn na onderzoek en na overleg met het Openbaar Ministerie weer in vrijheid gesteld. Tegen de vrouw bleken geen concrete verdenkingen meer over te blijven.

Het incident bij het restaurant is aangegeven als een vernieling. Het rijbewijs van de bestuurder is vanwege zijn drugsgebruik ingevorderd. Hij bleek al met een behandelplan voor zijn verslaving bezig te zijn.