Veolia mocht directeur schorsen

Nieuws

BREDA - De voorzieningenrechter van de rechtbank Breda acht de schorsing van directeur Kienhorst van openbaar vervoersbedrijf Veolia Transport Nederland niet onrechtmatig. Dat maakte de rechtbank vrijdag bekend.

Daarnaast is de voorzieningenrechter van mening dat niet is gebleken dat er formele bezwaren aan het schorsingsbesluit kleven.
Een gebrek aan vertrouwen in Kienhorst rechtvaardigt de schorsing, stelt de rechter, die uit een aantal feiten afleidt dat van zo’n vertrouwensgebrek al langer sprake was. Bovendien verkeert de Nederlandse bedrijfstak waarin Veolia opereert op dit moment in zwaar weer en steken er voortdurend allerlei problemen de kop op.

Al voor de schorsing had de Franse moedermaatschappij van Veolia aan Kienhorst meegedeeld hem te willen ontslaan. Kienhorst werkte niet mee aan een oplossing in der minne en beide partijen waren niet langer met elkaar in gesprek, aldus vervoerspartij Veolia Transport, dat met de Nederlandse vestiging in Breda is gevestigd.

Directeur Kienhorst was op 30 maart door zijn leidinggevende bij de Franse moedermaatschappij van Veolia met onmiddellijke ingang geschorst. Eerder was hem meegedeeld dat op 20 april a.s. een algemene vergadering van aandeelhouders zou plaatsvinden, waarin namens de raad van commissarissen van de Franse vennootschap zou worden voorgesteld om hem te ontslaan. Als redenen hiervoor werden genoemd een gebrek aan vertrouwen, het niet bereiken van de gestelde doelen, gebrek aan leiderschap en het laat of niet doorgeven van belangrijke informatie aan het moederbedrijf.

Kienhorst had de rechter in kort geding gevraagd om de schorsing ongedaan te maken, zodat hij zijn werk weer zou kunnen hervatten.