Raad akkoord met investering in NAC-stadion

NAC

BREDA - De Bredase gemeenteraad is donderdagavond akkoord gegaan met de investering in het stadion van NAC. De instemming met het collegevoorstel houdt in dat NAC en Breda deze zomer kunnen beginnen aan de uitbreiding van het stadion.

>> Impressie uitbreiding stadion

Het akkoord houdt in dat er 11,5 miljoen euro geïnvesteerd wordt, waarvan in eerste instantie iets minder dan de helft beschikbaar komt. Met het geld worden onder meer toegang tot het stadion, toiletten en verbeterd. In het hoofdgebouw van NAC komen bovendien meer én betere faciliteiten voor sponsors.

NAC is blij met het groene licht dat de gemeenteraad heeft gegeven. “Dat biedt ons de kans om financieel in het linkerrijtje te gaan spelen. Dat is een basisvoorwaarde om blijvend in de eredivisie te spelen”, zegt NAC-directeur Theo Mommers. “Wij kunnen nu concreter aan de slag om nieuwe sponsors aan ons te binden, want nu weten we precies waar we aan toe zijn. Maandagavond zullen wij de sponsors en de clubraad de invulling van de investeringen presenteren.”

Ook gaf de raad toestemming voor de gebiedsontwikkeling rond het stadion, voor NAC een manier om het negatieve eigen vermogen weg te werken.

>> Mommers wil verder groeien met NAC
>> Nieuw NAC kan investeren in spelers
>> Breda maakt uitbreiding NAC-stadion mogelijk