'Weer drie punten, dat telt'

Sport

BREDA - Het is het verhaal van de laatste weken voor de vrouwen van Breda: lastig scoren. Ook tegen Geel Zwart hadden de Bredase dames moeite de goal te vinden. Twee keer lukte het, en dat bleek genoeg voor een 2-0-overwinning dankzij twee goals van Daniƫlle Koenen.

>> Foto's Breda - Geel-Zwart
>> Meer hockey

"Het is voor ons zaak punten te blijven pakken", vertelt coach Erik Verzijden. Die constateerde dat die opdracht gelukt was. "Maar we hadden met rust al met 4-0 of 5-0 moeten voorstaan."
En dat lukte dus wederom niet. "Dat is zeker iets waar we aan werken, want er komen nog zeer zware wedstrijden aan voor ons. Zondag komt Weert op bezoek, dat wordt weer geen makkelijke." Dat het scoren moeizaam gaat, zorgt volgens de coach van Breda niet voor spanning. "Dat valt reuze mee."
Opdracht voor Breda is de punten te blijven pakken. "En dan hopen dat de concurrentie een misstap maakt." Van de concurrenten treffen Were-Di en Tilburg elkaar nog. Dat geeft uitzicht op de koppositie in de eerste klasse c. "Blijft dat wij gewoon elke wedstrijd moeten winnen."