Breda weer stap dichterbij overgangsklasse

Sport

BREDA - Hudito uit Delft was nu niet de favoriete tegenstander van Breda. Maar de Bredanaars gaven zondag aan klaar te zijn voor een volgende stap. Na een serie zonder winst, ging de ploeg uit Delft er zondag aan. Eindelijk, met 4-3.

Een makkelijke overwinning was het niet, de wedstrijd in de eerste klasse B. De Bredanaars kwamen al snel met 0-2 achter. Het gaf de indruk dat het weer fout zou aflopen. Die indruk klopte niet. Al duurde het tot ver in de tweede helft voordat de ploeg van coach Ton van Poppel de wedstrijd kon keren. Eerst maakte jan Klinkhamer uit een strafcorner de 3-3, waarna Maarten Janus na een mooie aanval over links de 4-3 scoorde. De 1-2 en de 2-3 werden gescoord door Niek Aarts en Jeroen van den Boom.

Voor coach Ton van Poppel was het bij rust, ondanks de achterstand van 1-2, duidelijk dat er mogelijkheden waren. "Na hun 0-2 konden wij meer en meer het spel maken en ik wist als we door zouden hockeyen dat het goed zou komen. Wij scoren altijd wel drie of vier keer."

Al werd het bij 3-3 nog wel even spannend. "Je weet dat een keer balverlies tegen Hudito meteen de 3-4 kan betekenen. Gelukkig viel het de andere kant op en hadden we zelfs nog kansen op de 5-3."

Met de lente in de lucht lijkt de toekomst voor de Bredanaars er zonnig uit te zien, met slechts een punt achterstand op koploper Oss én een wedstrijd minder gespeeld. Van Poppel waakt echter voor al te veel optimisme. "Het zit heel dicht bij elkaar. Vier ploegen doen mee om de titel en we moeten allemaal nog tegen elkaar en kunnen allemaal nog negen punten van elkaar afpakken."