Oosterhouter loopt weg uit politiebureau Breda

Politie

BREDA - Een 20-jarige man uit Oosterhout is zondagavond weggelopen uit het politiebureau aan de Blauwe Kei in Breda. De man zat alleen in een verhoorkamer. De Oosterhouter was eerder samen met een plaatsgenoot aangehouden vanwege een verkeersruzie.

>> Update 17.21 uur: Oosterhouter al weer vast

Na het incident heeft de politie zondagavond en maandag op diverse adressen naar de verdachte gezocht, maar tot op heden nog zonder resultaat.
De Oosterhouter zat samen met een 21-jarige vriend in een auto die op de Mary Zeldenrustweg in Rijen betrokken was bij een stevige verkeersruzie. Een 40-jarige automobilist uit Hoeven belde de politie, nadat de Oosterhouters enkele malen opzettelijk licht tegen zijn auto waren gereden en hem hadden bedreigd. Ook daarna bleven ze de Hoevenaar naar eigen zeggen achtervolgen. Via het centrum van Rijen en Dorst gingen de twee auto's verder naar de A27 en A58 richting Tilburg. Gewaarschuwde agenten konden de twee verdachten rond kwart over zes aanhouden op een parkeerplaats aan de A58.

Op het bureau in Breda aangekomen werd de 20-jarige Oosterhouter verhoord in een kamer die ook in gebruik is als slachtofferkamer. Die kamer heeft na een interne verbouwing sinds kort een nooddeur naar buiten die van binnen te openen is. Omdat andere verhoorkamers niet beschikbaar waren, werd de verdachte in deze ruimte geplaatst. Toen de agent even kort voor overleg de kamer uitging, zag de Oosterhouter zijn kans schoon en liep via de buitendeur weg. De agent kwam na enkele minuten terug en zag dat de man vertrokken was. Hij sloeg alarm waarna agenten direct in de omgeving van het bureau hebben gezocht. Ook op zijn woonadres en dat van zijn familie hebben agenten gekeken.

Plaatsvervangend districtschef Peter van Bennekom betreurt het incident. "Er is een inschattingsfout gemaakt. Dit had natuurlijk niet mogen gebeuren, maar het blijft mensenwerk", zegt Van Bennekom. "De identiteit van de man is bekend, dus ik verwacht dat we hem snel kunnen aanhouden in verband met het onderzoek naar de verkeersruzie."
De tweede verdachte is in verzekering gesteld en overgebracht naar het cellencomplex op de Mijkenbroek in Breda.