Krakers teleurgesteld over uitspraak

Nieuws

BREDA – De krakers in de Ignatiusstraat blijven bij hun eisen. Dat stelt woordvoerder Michel Spekkers namens de groep. De rechter besloot dinsdag dat de groep het pand van Ignatius binnen 48 uur moet verlaten.

>> Rechter: krakers moeten uit pand

De rechter keek bij de uitspraak alleen naar de bewoonbaarheid en de veiligheid voor de bewoners. Die was niet voldoende, zo oordeelde hij. De argumenten waarmee de krakers kwamen, onder meer het tekort aan betaalbare woningen en het feit dat Laurentius onvoldoende sociale woningen zou bouwen, werden afgewezen. “Dat betreuren wij uiteraard. Maar de uitspraak verandert niets aan de eisen die we hebben staan.”

De krakers willen nu via een website (www.ikhuurvanlaurentius.nl) aandacht vragen voor het volgens hen falende beleid van de corporatie. “Op die manier hopen we meer medestanders te vinden. Dan sta je sterker bij de rechter.”

Bovendien hoopt de groep dat de Bredase politiek hun signaal oppikt. “We hebben nu al twee reacties gehad van politieke partijen. Bovendien komt het sloopbeleid en hoe om te gaan met leegstand ter sprake in de commissie Bouwen en Wonen. Dat hebben we al bereiky.”

Overigens lijkt de kraakgroep niet van plan om op korte termijn het pand te verlaten.