Zevenklapper voor heren Push

Sport

BREDA – De mannen van Push hebben de thuiswedstrijd tegen Groningen Studs overtuigend gewonnen. Het duel in de overgangsklasse eindigde in een 7-1-overwinning voor de Bredanaars.

Push kwam in de eerste helft op voorsprong na een treffer van Thijmen Bantje, maar zag de Studs langszij komen uit een strafcorner. Na een minuut of twintig spelen was het nog gelijk, daarna ging het plots rap. Push liep in het laatste kwartier voor rust nog uit tot een comfortabele 4-1-voorsprong.

Eerst was het Troy Sutherland die na een goede soloactie de keeper kansloos liet in de verre hoek: 2-1. Daarna resulteerde een strafcorner in een strafbal omdat deze onrechtmatig werd gestopt. Jorgen Kwinkelenberg mocht aanleggen en de topscorer faalde niet: 3-1. Niet veel later was het wederom Kwinkelenberg die een strafcorner verzilverde en zo de ruststand van 4-1 op het scorebord zette.

Voor de Groningen Studs was de ruime achterstand reden om de rust volledig te wijden aan de teambespreking. De gasten lieten de warme kleedkamer en de thee links liggen en hielden hun peptalk op het veld. Alle goede bedoelingen ten spijt waren ook na de rust de beste kansen voor de thuisploeg. Lange tijd ontbrak net dat beetje geluk of de precisie om verder weg te lopen van de tegenstander uit het hoge noorden.

Uiteindelijk konden de Studs niet voorkomen dat Push de score toch nog wat opvoerde. De 5-1 van Troy Sutherland brak de ban in de tweede helft. Met een hard backhandschot passeerde hij de Groningse goalie. Even later was het Jorgen Kwinkelenberg die na goed doorzetten de zesde Bredase treffer maakte. Eveneens door een hard backhandschot te lossen.

Net als de vorige thuiswedstrijd (tegen Zwart-Wit) kende ook de partij van vandaag een toetje om van te smullen. Niet toevallig was topscorer Kwinkelenberg ook hier weer bij betrokken. Pepijn van Baal snelde alleen op de Groningse keeper af, maar vond al snel Kwinkelenberg aan zijn zijde aan wie hij de bal afspeelde. Deze had zijn vierde treffer van de middag kunnen maken, maar gunde de goal toch aan Van Baal.

De flitsende één-twee tussen beide aanvallers was een lust voor het oog en dat lieten de aanwezige supporters duidelijk horen. Ook coach Dikmoet was hierover zeer uitgelaten: “Dit zijn dingen waar een coach trots op is. Als spelers elkaar dingen gunnen, als ze dus onbaatzuchtig zijn”, jubelde Dikmoet.

Franklin Dikmoet was vanzelfsprekend niet alleen tevreden over die zevende treffer, hij zag zijn team ook een hele goede wedstrijd spelen. ‘Snel het veld groot houden’ en ‘tempo in de passing’ waren volgens de coach de ingrediënten om de tegenstander te ontmantelen. Ook wilden de jongens zich volgens hem revancheren voor de nederlaag van afgelopen week. En dat is ruimschoots gelukt.