Militaire universiteit stap dichterbij

Nieuws

BREDA - De Faculteit Militaire Wetenschappen van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA) heeft een eerste stap gezet op de lange weg naar erkenning als universiteit. Een onafhankelijke commissie oordeelde dat de Faculteit voldoet aan de eisen die aan een instelling voor hoger onderwijs worden gesteld.

De QANU (Quality Assurance Netherlands Universities), de organisatie die het onderwijs evalueert, beoordeelde de opleiding Militaire Bedrijfswetenschappen van de Faculteit op 21 punten. Op zes punten scoorde de opleiding het predicaat goed, onder meer op het gebied van begeleiding van studenten. De komende maanden bezoekt de QANU ook de opleidingen Krijgswetenschappen en Militaire Systemen en Technologie van de Faculteit. Als dat traject achter de rug is, wil de Faculteit ook het onderzoeksprogramma laten beoordelen en een masteropleiding in het leven roepen.

Dit positieve visitatierapport is de eerst stap op weg naar accreditatie tot universiteit.. Wanneer de instelling die accreditatie ontvangt zijn de diploma’s van de Faculteit die cadetten en adelborsten krijgen ook in de burgermaatschappij erkende wetenschappelijke bachelors.

De Nederlandse Defensie Academie verzorgt het onderwijs aan officieren binnen Defensie. Aan de Faculteit Militaire Wetenschappen, met vestigingen in Breda en Den Helder, volgen toekomstige officieren van de Koninklijke Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee een wetenschappelijk opleiding op bachelorniveau. Daarnaast verricht de Faculteit militair wetenschappelijk onderzoek dat in het belang is van Defensie.