OM in appèl tegen internetbedreiger

Nieuws

BREDA - Het Openbaar Ministerie Breda gaat in appel tegen de donderdag genomen beslissing van de Bredase Rechtbank om de ‘internetbedreiger’ uit Rijsbergen vrij te laten in afwachting van de rechtszaak. De jongen dreigde op 12 maart maart op een internetforum een bloedbad aan te richten op een Bredase school.

>> 13-03: Rijsbergenaar aangehouden

Het OM vindt dat de 18-jarige verdachte in vrijheid is gesteld, terwijl op dit moment nog onduidelijk is hoe groot de kans is dat hij opnieuw strafbare feiten zal plegen. "Om deze vraag te beantwoorden dient de verdachte onderzocht te worden", zo stelt het Openbaar Ministerie. Volgens de forensisch psychiater, die de jongen heeft bezocht tijdens zijn detentie, zou dit gelet op de mogelijk bij hem aanwezige stoornis, in het Pieter Baan Centrum moeten gebeuren.

De rechtbank wees donderdag de gevangenhouding toe op basis van de recidivegrond, maar besloot om de jongeman op vrije voeten te stellen. "De beslissing van de rechtbank versterkt het standpunt het OM dat de internetbedreiging van 12 maart jongstleden niet te kwalificeren is als een geintje", stelt het OM in een verklaring.

In afwachting van de appèlzaak voor het Hof in Den Bosch blijft de jongen op vrije voeten. Waarschijnlijk dient de zaak binnen nu en twee weken.