Maaskant ziet mooi slot competitie

NAC

BREDA – “Ik zie de eindfase toch zonnig in”, vertelde NAC-trainer Maaskant na afloop van het verloren duel tegen Feyenoord. Met een zevende plek op de ranglijst en een halve finale in de beker voor de boeg, valt er inderdaad nog best wat te halen voor de Bredanaars dit seizoen.

De play-offs bijvoorbeeld. Voor beide teams hét doel in de resterende duels van de competitie. “Na de bekersensatie tegen AZ hebben we toch besloten om tegen Feyenoord volle bak te spelen”, legt Maaskant uit. NAC zette volgens hem in de eerste helft veel druk en wist vrijwel alle duels te winnen. Daardoor konden de Bredanaars met een terechte voorsprong de kleedkamer opzoeken in het wederom uitverkochte Rat Verlegh stadion.

Over de tweede helft was Maaskant minder enthousiast. “Ik ben erg teleurgesteld. We hebben weinig duels gewonnen en het te gemakkelijke weggegeven.” Met Van der Leegte wilde hij meer agressie in het veld brengen en met Amoah hoopte hij op iets meer dreiging. Die kwam er niet, op een halve omhaal van Lurling na. “We hebben de sprong naar de play-offs niet kunnen maken.”

Toch kan er inderdaad een mooi slot aankomen voor NAC: Amoah speelde voor het eerst sinds bijna twee maanden weer mee, Van der Leegte en Gilissen zitten sinds deze week bij de groep en Lurling kon de negentig minuten volmaken (hoewel hij in de tweede helft een vermoeide indruk maakte).

Het lijstje met afwezigen bij NAC wordt de laatste weken dus steeds korter. Al moet in dat lijstje voor het uitduel tegen Vitesse verdediger Penders bij worden gezet. Hij pakte in het duel tegen Feyenoord zijn vijfde gele kaart van het seizoen en mag volgende week in het Gelredome op de tribune plaatsnemen.