Ayoub El. M gepakt in Utrecht

Nieuws

BREDA - De 19-jarige Ayoub El M. is zaterdagavond aangehouden in Utrecht. El. M. wordt mogelijk verdacht van meerdere overvallen in Breda-Noord. Hij ontsnapte in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 januari. Zijn ontsnapping zorgde voor veel onrust in de wijk Biesdonk.

>> 16-01: Onrust in Biesdonk houdt aan | 'Niet slim wat hij deed
>> 20-01: Advocaat over ontsnapping
>> 02-02: Nog geen spoor van El M.

Een team van 12 rechercheurs werkte sinds de ontsnapping van de 19-jarige El M. continue aan deze zaak. De politie kwam de Bredanaar tijdens het onderzoek op het spoor. Afgelopen maandag werd bij zijn ouders binnengevallen, in een poging hem te arresteren. Eerder werd al tevergeefs een inval gedaan in een woning in Den Bosch.

El M. werd op woensdag 14 januari aangehouden op verdenking van een overval op een 36-jarige zwangere vrouw in Breda die dag in haar huis in de Doornikstraat.

Hij wist ondanks genomen vrijheidsbeperkende maatregelen zoals een handboei aan een speciale riem en een broekstok te ontsnappen toen hij vanwege een spoedeisend medisch onderzoek door agenten naar het Amphiaziekenhuis aan de Molengracht werd gebracht.

De man zou een medische behandeling moeten ondergaan vanwege een mogelijk gebroken pols. De politie onderzoekt of hij ook in verband kan worden gebracht met andere overvallen in Breda.