Gemeente Breda investeert in NAC-stadion

NAC

BREDA - Het college van Burgemeester en Wethouders van Breda heeft woensdag de gemeenteraad voorgesteld € 5,2 miljoen beschikbaar te stellen voor de uitbreiding van het NAC-stadion.

>> Eerder: Akkoord over komst mega-super

Hierdoor zullen er 3000 extra toeschouwers een wedstrijd in het Rat Verlegh-stadion kunnen bezoeken. Totaal kunnen dan 20.000 bezoekers bij NAC Breda terecht.

Dit bedrag is het eerste deel van de in totaal € 11,5 miljoen die het college in december 2008 toezegde te investeren in het stadion. Naast uitbreiding van het aantal plaatsen komen er extra toiletten en een nieuw betaalsysteem. Ook wordt het aantal horecacounters vergroot. Later wordt het hoofdgebouw uitgebreid. De uitbreiding van het hoofdgebouw gaat alleen door als de economische ontwikkelingen en de sponsorinkomsten van NAC positief uitvallen. De verbouwing zou dan, als alles meezit, volgend jaar kunnen plaatsvinden.

De realisatie van de upgrading en uitbreiding van het NAC stadion wordt op 12 maart ter advisering aangeboden aan de commissie bouwen en wonen. De gemeenteraad neemt op twee april een besluit.