Slot weer bij NAC op de tribune

NAC

BREDA/ROTTERDAM - Tijdens trainingsdagen stappen Sander van Gessel en Arne Slot samen in de auto richting Rotterdam. Op naar de training van hun cluppie Sparta. Zaterdag komen de oud-NACcers op bezoek bij hun oude club. “Als het publiek achter het team gaat staan, kun je het als tegenstander lastig krijgen.”

Arne Slot weet als geen ander dat het kan stormen in Breda. De middenvelder speelde tussen de zomer van 2003 en 2007 in Breda en maakte daar hoogte en dieptepunten mee. Twee jaar geleden stapte hij over naar Sparta.

De vorige ontmoeting staat hem helder voor de geest. 4-0 voor Sparta op het Kasteel. “Dat NAC toen met blessures te kampen had? Een stuk of drie, maar die hadden wij ook wel. Misschien dat er vanaf NAC kant meer aandacht voor was.”

Aan de potjes in Breda zijn de herinneringen minder goed. “Vorig seizoen kregen we met 3-0 op ons kop”, herinnert Slot zich. “NAC uit is altijd lastig, maar wij hebben twee weken geleden onze eerste uitwedstrijd sinds een jaar gewonnen, bij Roda JC. Dit keer moet het maar minder lang duren. Maar zo zal iedereen zijn theorie hebben.”

Sparta zal er alles aan doen om het NAC moeilijk te maken. “NAC heeft het de laatste wedstrijden lastig gehad, daar moeten wij van profiteren.”

Bij Sparta is volgens Slot iedereen fit en is hij alleen geschorst. Bij NAC moet Maaskant weer schuiven door de schorsing van Gorter. Zijn afwezigheid betekent in elk geval een basisplaats voor Cairo. Reuser, Amoah en Van der Leegte zijn nog niet inzetbaar, Gilissen wellicht al wel.

Slot hoopt op winst. “NAC is voor ons een belangrijke wedstrijd. We staan maar een paar punten boven de streep, dus alle tien wedstrijden die volgen zijn voor ons belangrijk.” Sparta doet het volgens hem boven verwachting. “Er zijn maar drie ploegen met een lagere begroting, en wij staan dertiende. Dus zo slecht gaat het helemaal niet. Als het zo blijft gaan kunnen we ons relatief handhaven.”

En mocht Sparta verliezen tijdens het Avondje NAC. “Dan ga ik een week Bavel niet in”, grapt Slot.