Opnieuw Amerikaans bedrijf gevestigd in Breda

Nieuws

BREDA – Vanaf februari heeft het Amerikaanse bedrijf Cibus LLC, zijn intrek genomen in het Regusgebouw an de Claudius Prinsenlaan in Breda. Breda heeft daarmee in deze economisch barre tijden weer een internationaal bedrijfs binnen haar stadsgrenzen gekregen.

Het bedrijf gaf september vorig jaar aan interesse te hebben voor een vestiging in Breda. “Ik heb gekozen voor Breda, omdat het een vooruitstrevende gemeente is met een levendig centrum", vertelt LaDon Johnson, president van Cibus.
"De stad is bovendien gemakkelijk per auto en spoor bereikbaar en de mensen zijn er alleraardigst. Ik zie nu al de krachtige mogelijkheden om Cibus met succes uit te bouwen, daar de jongeren allemaal goed zijn opgeleid en een klantgerichte instelling hebben. Ik zie uit naar de komende jaren, waarin Breda en Cibus samen een grote groei zullen doormaken.”

Wethouder Els Aarts-Engbers van Economische Zaken is ook positief over de komst van Cibus, dat haar eerste vestiging in Europa opent in Breda. "Daar zijn we trots op. Cibus is een prachtig bedrijf. Deze vestiging sluit goed aan op onze ambitie om ook in de wereld van de bio-sciences bekend te raken als goede vestigingsplaats".

In Amerika is Cibus gevestigd in San Diego. Het bedrijf is particulier eigendom en richt zich met de zelf ontwikkelde technologie wereldwijd op de agrarische sector. De technologie is ontwikkeld voor verschillende gewassen. Voor het Amerikaanse Cibus is Europa één van de belangrijkste groeimarkten.