Geen carnaval maar een marathontraining

Sport

BREDA – Colin Bekers heeft de carnaval erop zitten. Werkend welteverstaan. De atleet uit Breda draaide gewoon zijn dienstjes op het Amphia, terwijl de collega’s feestvierden. “Dat was helemaal geen opgave hoor!”

Bekers bereidt zich voor op de NK Cross van aanstaande zondag in Rijen. De hardloper uit het Coaching Athletics Team van Ad van Hest heeftnu een weekje vrij. De carnavalsdagen begon hij met de Kruikenloop, afgelopen zondag. “Daar had ik een marathontraining van gemaakt. Eerst zestien kilometer inlopen, daarna de loop van zo’n vijftien kilometer en vijf kilometer uitlopen.”

Op een rustig tempo, meldt hij erbij. Bekers richt zich op de NK Cross, maar in zijn achterhoofd zit de marathon van Rotterdam. “Dat is het uiteindelijke doel, maar tijdens de NK wil ik ook goed presteren.”

De carnaval sloeg hij over. "Maar dat doe ik al twintig jaar, dat is geen opgave." De komende dagen is het voor Bekers trainen en vooral rusten. “Ik denk dat het met de vorm wel goed zit. Ik moet zorgen dat ik tegen het eind van de week scherp word.”

Het parcours in Rijen is hem bekend. “Vorig jaar liepen we daar ook al de Nederlandse kampioenschappen. Op zich zou het me moeten liggen, maar ik heb wel gehoord dat het er slecht bij ligt. Veel modder.”

De vorige editie eindigde Bekers als tiende. “Dit jaar wil ik het beter doen.”