Push kijkt uit naar het toetje van het seizoen

Sport

BREDA – Carnaval zit erop, en daarmee ook het einde van de winterstop. De dames van Push staan met 31 punten op de eerste plaats in de overgangsklasse A, gevolgd door de Tilburgse rivaal Forward met 28 punten. Zondag komen de Bredase dames weer in actie als Helmond op bezoek komt. Coach Raoul Ehren over het vervolg van de competitie.

>> Meer hockey

Door Peter Hendriks

Zijn jullie tevreden over de eerste helft van de competitie?
"Zeker weten. Als je voor de winterstop bovenaan staat, en in totaal maar drie punten laat liggen, heb je het in dat opzicht goed gedaan. Maar ook als je kijkt naar ons doel, om elke wedstrijd beter te worden en te leren, ben ik absoluut tevreden. We hebben een jong team van 18 meisjes. Vijf hiervan hebben nog een jeugdleeftijd. Ook hebben we te maken gehad met een gewenningsproces omdat we één keer per week extra zijn gaan trainen. Een proces dat punten kosten, maar ook dit hebben we goed doorstaan. Dus over de gehele lijn ben ik zeer tevreden."

Hoe zijn jullie de winterstop doorgekomen?
"De eerste drie weken hebben we even rust genomen. Daarna zijn we fanatiek van start gegaan met de voorbereiding. Het doel was om nog fitter te worden dan we al waren en dat is zeker gelukt. We hebben nu 17 fitte meiden. Alleen Merel Hartkoorn heeft een zware rugblessure. Zij heeft de eerste twee wedstrijden gespeeld maar zal dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie komen. Het team is wel versterkt met twee meiden uit de A1, namelijk: Marieke van der Vis en Jet Cremer."

Wat was jullie doelstelling aan het begin van dit seizoen en is deze intussen veranderd?
"De doelstelling was om met z’n allen beter te worden. En nu, door goed te blijven spelen, de beloning aan het einde van de race te pakken. De promotiewedstrijden. Ik heb dit voorafgaand aan dit seizoen wel gehoopt maar niet uitgesproken. Het was toen ook nog moeilijk in te schatten. We hebben intussen laten zien dat we van iedereen kunnen winnen. Maar ook verliezen. We zijn nog wat wisselvallig. Dat is echt een punt om aan te werken. We hebben bijna alles gewonnen, maar een aantal daarvan met hakken over de sloot."

Een voorspelling voor de tweede helft en het einde van het seizoen? Van wie verwachten jullie nog veel tegenstand?
"Er zit nog een aantal zware wedstrijden aan te komen en we gaan het niet makkelijk krijgen. Onze directe concurrent Forward, maar ook Bloemendaal, Roomburg, Rood Wit en Aeolus zijn erg goede tegenstanders."
"We blijven gewoon goed spelen om mee te doen voor het toetje aan het einde van de rit. De promotiewedstrijden zijn erg leuke wedstrijden met veel publiek. Het is gewoon mooi om hieraan te mogen deelnemen. We hebben dit zelf in de hand en moeten laten zien dat we de beloning waard zijn."