Mannen proberen vuilniszak te stelen

Nieuws

BREDA - Een langlopend conflict zou uiteindelijk de aanleiding zijn van poging tot diefstal van een vuilniszak. Daarvoor werden maandagmorgen twee mannen aangehouden. Ze ontkennen de poging.

De politie kreeg maandagochtend rond kwart over elf melding van een poging tot beroving aan de Teteringsedijk. Hier zouden twee mannen op een scooter hebben geprobeerd de melder een vuilniszak afhandig te maken.

De politie zag de scooter in de richting van de Oosterhoutseweg rijden. Hier werden de twee opzittenden, een 23-jarige man uit Oosterhout en een 16-jarige jongen uit Oosterhout aangehouden en vervolgens meegenomen naar het politiebureau.

De twee verklaarden niet te hebben geprobeerd de vuilniszak van de man weg te nemen. De 16-jarige jongen gaf aan hem te hebben aangesproken naar aanleiding van een al langer lopend conflict. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

De 23-jarige man had bij zijn aanhouding een vlindermes bij zich. Dit is in beslag genomen. Hij zal nog gehoord worden voor bezit van het vlindermes.