Relschoppers vijf jaar niet welkom bij NAC

NAC

BREDA - NAC wil de 34 mensen die donderdagavond door de politie zijn aangehouden voor aanvang van de wedstrijd Jong Willem II-Jong NAC voor lange tijd niet meer in een stadion zien. Als de 34 schuldig bevonden worden, krijgen ze door NAC een stadionverbod van vijf jaar opgelegd.

“Deze mensen halen de naam van de club omlaag, dit heeft niets met voetbal te maken”, zegt NAC-directeur Theo Mommers. Bij de groep van 34 supporters werden ploertendoders, slagwapens, verzwaarde handschoenen en vuurwerk aangetroffen.

Mommers: “Wij betreuren het feit dat een groep relschoppers blijkbaar naar een wedstrijd gaat om met anderen op de vuist te gaan. Dat veroordelen wij ten strengste. Dat willen wij als NAC ook laten zien, door de KNVB-straffen fors te verhogen. Zulke mensen wensen wij niet ons stadion.” De KNVB pleegt stadionverboden van drie jaar op te leggen.

De NAC-directeur is blij dat de groep tijdig is aangehouden, waardoor een confrontatie is voorkomen. “Als je met ploertendoders en honkbalknuppels op pad gaat, weet je dat er heel vervelende dingen kunnen gebeuren. Met de aanhoudingen denk ik te mogen zeggen dat de veiligheidssystemen goed hebben gewerkt.”

De politie is volgens NAC nog op zoek naar circa tien mensen die in drie auto’s zaten die wisten te ontsnappen bij de controle. Als de politie deze mensen weet te achterhalen stelt de club ze dezelfde maatregelen in het vooruitzicht.