NAC staat voor uitdaging in Enschede

NAC

BREDA – Coach Robert Maaskant liet na afloop van de wedstrijd tegen Volendam duidelijk zijn ongenoegen blijken over de manier waarop zijn elftal bijna het schip in ging. Met de 1-1 mochten de Bredanaars zich zaterdag nog gelukkig prijzen. Vandaag wacht een nieuwe uitdaging: de uitwedstrijd tegen FC Twente.

De ploeg van McLaren heeft uitzicht op de tweede plaats na het gelijkspel van Ajax dinsdag. Maaskant moet het doen met dezelfde elf die tegen Volendam in het veld stonden. Het is een keuze uit armoede: NAC gaat nog steeds gebukt onder de blessures van Penders, Van der Leegte, Amoah, Gilissen en Lurling. Daar kwam deze week nog de blessure van Elshot bij. Die is zeker twee maanden uitgeschakeld met een weer opspelende knieblessure.

FC Twente zit bepaald niet in de hoek waar de klappen vallen. De Tukkers hebben een volledig fitte selectie. Ze vieren bovendien het jubileum van doelman Sander Boschker. Die staat voor de 500e keer onder de lat in het betaald voetbal, alle keren voor FC Twente.

Al met al geen gemakkelijk opgave, weet ook coach Robert Maaskant, die Twente als topploeg ziet. “Ik zie ze als gelijkwaardig aan PSV. Ze zullen ons proberen vast te pinnen op eigen helft en dus zullen wij moeten zorgen dat we met scherpe counters af en toe onder die druk uit kunnen komen”, zo zegt de coach op de site van NAC. “Misschien is er dan wel wat te halen, je weet nooit.”