Maaskant wil niet van excuses weten

NAC

BREDA - Met acht geblesseerden en recente zware wedstrijden tegen PSV en Groningen waren er best verzachtende omstandigheden te vinden voor het matige optreden van de Bredanaars. Maaskant was echter duidelijk: “Ik ga het niet in excuses zoeken. Het was vandaag geen goed voetbal. We waren niet beter dan Volendam en hebben terecht niet gewonnen.”

Vooraf waarschuwde Volendam op haar officiële website dat de spelers de gehavende Bredanaars niet moesten onderschatten. Misschien had een dergelijke waarschuwing ook op de NAC-website moeten staan, want de inzet van de Bredase spelers was af en toe ver te zoeken. Hoewel de vele foute passes ook niet echt hielpen om het baltempo hoog te houden. Iets waar Maaskant vooraf op had gehamerd.

“Ik ga geen spelers afvallen, want dat doe ik nooit”, vertelt de NAC-trainer. “Maar er waren er een paar waar je wat meer van zou verwachten. Sommigen hadden zelfs een complete off-day. Als je het zwart-gele shirt van NAC 1 aantrekt, moet je kwaliteit leveren. Dat hebben we niet gedaan”, aldus een teleurgestelde Maaskant.

Zijn collega Frans Adelaar van Volendam had meer reden tot optimisme. Het gelijkspel was volgens hem dan ook “dik en dik verdiend”. Trots was hij ook omdat zijn ploeg terugkwam na het van richting veranderde schot van Kolkka dat tot de 1-0 leidde. Terwijl Adelaar vond dat juist zijn ploeg meer recht had op een voorsprong. “We kwamen niet naar Breda om ons in te graven. Dat leverde enkele mogelijkheden op met de penalty als grootste kans. Jammer dat we die niet konden verzilveren.”

Volendam pakte in negen uitduels in deze competitie pas één punt. Dat aantal werd zaterdagavond dus verdubbeld. Wellicht komt NAC Volendam in de strijd om de Amstel-cup nóg een keer tegen. Met een uitwedstrijd tegen AZ in de kwartfinale lijkt die kans echter klein. Zeker als er voetbal van hetzelfde niveau wordt gespeeld als zaterdagavond.