Veiligheidsbeleid rond NAC succesvol

NAC

BREDA – De ervaringen met supporters rond wedstrijden van NAC geven geen aanleiding het veiligheidsbeleid aan te pakken. Dat stelde burgemeester Peter van der Velden bij de presentatie van het veiligheidsbeleid voor dit jaar.

We was er afgelopen seizoen meer politieinzet nodig. “Maar dat had een positieve aanleiding, NAC speelde meer wedstrijden door het bereiken van de play-offs”, zo stelde de burgemeester. Het aantal politieuren per wedstrijd nam wel af.

Van der Velden toonde zich blij met de maatregelen die NAC zelf heeft genomen. “Ook is de sociale controle onder supporters toegenomen.” Er waren vorig seizoen en de eerste helft van het lopende seizoen weinig openbare orde incidenten rond de thuiswedstrijden van NAC.

De politie-inzet was lager dan gepland in het convenant ‘Veilig Voetbal’, dat bij de start van het seizoen 2007-2008 werd ondertekend. Het convenant wordt daarom voortgezet. Hierin zijn afspraken gemaakt tussen NAC, politie, justitie, gemeente en de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen (GHOR).