Klopjacht op ontsnapte overvaller Breda-Noord

Nieuws

BREDA - De politie in Breda is bezig aan een uitgebreide klopjacht op een 19-jarige Bredanaar. De man werd woensdag gearresteerd vanwege de overval in Breda-Noord op een 36-jarige vrouw, maar ontsnapte uit een politiewagen bij het Amphia Molengracht.

>> Woensdag: 'Ik werd wakker van een hoop gegil'
>> Woensdag: Opnieuw overval
>> Opsporingsbericht bijzonder

De politie brak een alcoholcontrole af en informeerde onder meer bus- en taxi-diensten over de ontsnapte man.

Hij werd vanwege een spoedeisend medisch onderzoek door agenten naar het Amphiaziekenhuis aan de Molengracht gebracht. Daar wist hij bij het openen van de politieauto te ontsnappen.

De politie is direct begonnen met een uitgebreide klopjacht, deze heeft echter nog niet geleid tot zijn aantreffen. Het gaat om de 19-jarige Bredanaar die woensdag werd aangehouden op de verdenking van een overval op een 36-jarige vrouw in Breda Noord.

Aan het begin van de nacht werd door een surveillance eenheid van de politie in opdracht van een arts een 19-jarige arrestant naar de spoedeisende hulp van het Amphiaziekenhuis aan de Molengracht vervoerd. De man zou een medische behandeling moeten ondergaan vanwege een mogelijk gebroken pols. Bij aankomst bij het ziekenhuis wist de arrestant, ondanks genomen vrijheidsbeperkende maatregelen, zoals een handboei aan een speciale riem en een broekstok, te ontsnappen. De man vluchtte in de richting van De La Reyweg.

Er werd direct met alle beschikbare surveillance eenheden (circa 30 agenten) een achtervolging en een uitgebreide klopjacht ingezet. Een alcoholcontrole werd daarom afgebroken.

De politie heeft in de directe omgeving van het ziekenhuis, in een straal van twee kilometer aan 3107 deelnemers een SMS-Alert bericht verstuurd. Hierin werd onder meer het signalement vermeld.

Het gaat om een man van Noord-Afrikaanse afkomst, mager, lengte circa 1.85 m, linkerhand in verband, hij was gekleed in licht grijs trainingspak. Ook werd de recherche opgeroepen en de hulp gevraagd van medewerkers van Het Korps Landelijke Politie Diensten (Spoorweg politie) en de Koninklijke Marechaussee.

Verder werd het signalement van de ontsnapte man aan de plaatselijke busmaatschappij , een taxibedrijf en een bewakingsdienst doorgegeven met het verzoek naar deze man uit te kijken. Het 36-jarige slachtoffer van de gewapende overval is vrijdagmorgen door rechercheurs op de hoogte gesteld van de ontsnapping van de verdachte. De politie van het team Noord houdt extra toezicht in de wijk.

De politie is op zoek naar mensen die de man hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).