Schaatsen kunnen uit het vet

Nieuws

BREDA – De natuurijsbaan IJsvermaak bij Bouvigne is geopend. Voor het eerst dit jaar kunnen Bredanaars schaatsen op natuurijs. Kwart over tien stonden de eerste fanatieke schaatsers al klaar om het ijs te betreden.

>> Foto's Schaatsen bij Bouvigne

“Vanmorgen om half negen hebben wij gemeten en toen was het ijs zes centimeter dik”, vertelt Frans van Dorst, vice-voorzitter van vereniging IJsvermaak. Vanaf 11 uur is de baan geopend. “Mogen we al?”, vraagt de eerste bezoeker om kwart over 10. “Vooruit dan maar het ijs is toch goed ga maar”, zo zegt Van Dorst.

Tegelijkertijd komt een medewerker van restaurant Bouvigne vragen of de baan opengaat. Als ze hoort dat het antwoord ja is, belt ze snel haar baas zodat die inkopen kan gaan doen voor de bezoekers. Glühwein, chocomel en erwtensoep staan vanmiddag op het menu bij restaurant Bouvigne.

Vorig jaar is de ijsbaan drieënhalve dag open geweest. “Het is uitzonderlijk dat de baan dit jaar in één keer bevroren is. Vorig jaar moest ik nog delen afzetten die niet goed waren“, aldus Van Dorst.

Er klinkt wel een waarschuwing voor de bezoekers. De baan is goed maar je moet niet met een hele groep bij elkaar gaan staan, dan zou het nog weleens kunnen scheuren.

De ijsbaan in breda heeft het gewonnen van zijn concurent. De natuurijsbaan in Terheijden is nog niet klaar voor gebruik. Dinsdagmorgen om 10.00 uur wordt de baan nog een keer bekeken.

>> 10-1: Schaatsen in het wit, met meer links en video

www.ijsvermaak.nl