Dames Breda mogen alleen dromen van promotie

Sport

BREDA - Begin van het jaar werd Erik Verzijden als interim trainer/coach aangesteld van dames 1 van HC Breda. “Geef me een kans om me te bewijzen en ik zal jullie niet teleurstellen.” Inmiddels zit deze voormalige overgangsklassespeler vast in het zadel. Zijn hockeyteam voert momenteel de ranglijst aan met achttien punten uit zes wedstrijden.

Door Desid de Hoogd

De kracht van Verzijden ligt onder meer in het smeden van een gebalanceerd team, zijn betrokkenheid met de speelsters en het creëren van een prettige sfeer. “Voor elke trainer is het natuurlijk erg makkelijk om de sfeer te handhaven als je ongeslagen bovenaan staat”, erkent Verzijden. Om dit te waarborgen waakt hij over zijn speelsters zoals een vader over zijn kinderen. “Ik sta boven de groep, maar kan er ook middenin staan en dat is één van de moeilijkste aspecten van het coachen.“ Geruggensteund door assistent-trainer Martijn de Jongh staat Verzijden met veel enthousiasme op het trainingsveld. ‘Zijn meiden’ vinden de oefenstof interessant en je ziet dat er met veel plezier getraind wordt.

De doelstelling van Verzijden is om bij de top drie te eindigen en gezien de start van dit seizoen lijkt dit zeker een haalbare kaart. “We leven van week tot week en het woord ‘kampioen’ wil ik niet horen. Wel van dromen uiteraard! De concurrentie is groot, maar als we de nul achterin houden winnen we van iedereen. Het wordt echter wel langzamerhand tijd dat er in Breda een team op het hoogste niveau gaat acteren”, vindt Verzijden. Een mening die door meerdere kopstukken in het Bredase gedeeld wordt. Speelster Joni van Loon is het volledig eens met de doelstelling van haar trainer.

Met het team probeert ze de stelling van haar coach waar te maken. “Ik denk dat de overgangsklasse zeker tot onze mogelijkheden behoort en misschien zit er nog wel meer in het vat.” Zelf is ze pas 25 jaar en nu al aanvoerster. “Het feit dat ik centraal op het middenveld sta en uit de eigen jeugdopleiding kom, is waarschijnlijk de reden dat ik op deze jonge leeftijd het team mag leiden.” Het liefste zou ze bij Breda willen blijven, echter haar ambities reiken verder dan de eerste klasse. Promotie lijkt dan de beste oplossing.

Zondag 2 november staat de uitwedstrijd tegen het stugge Sint Oedenrode op het programma, een week later gevolgd door een thuisduel tegen Heeze.