'Achteruit' hockeyend Breda verliest

Sport

TILBURG/BREDA – De vrouwen van koploper Breda hebben drie punten laten liggen in Tilburg. Zondagmiddag werd het 2-1 voor de nummer vijf van de hockey eerste klasse. “Verdiend verloren”, zo concludeerde coach Erik Verzijden.

Breda begon de wedstrijd slap, aldus de Bredase coach. Binnen vier minuten stond de thuisploeg voor via een doelpunt van Vicky Corso. “We waren niet bij de les, niet wakker”, vertelt Verzijden. Toch lukte het de Bredase dames om terug in de wedstrijd te komen. Dagmar de Kok scoorde de 1-1. Nog voor rust bracht Manon van den broek Tilburg weer op voorsprong, 2-1.
Verzijden had goede hoop dat zijn team in de tweede helft de score zou opvoeren. “Daar had ik wel vertrouwen in, maar we konden het niet oppakken.” De oorzaak was simpel, zo stelde de coach. “Wij stapten achteruit, in plaats van vooruit. We zetten te weinig druk naar voren, de tegenstander mocht alle ballen aannemen. Het is zuur.”

Breda kwam in de tweede helft drie keer in de cirkel van Tilburg. Te weinig om daar zelf een score uit te halen. Komende week speelt Breda thuis tegen nummer laatst Drunen. “Dat worden drie punten en een mooie uitslag, daar ga ik vanuit. De komende drie weken zijn cruciaal. “

Het verlies van Tilburg was volgens Verzijden geen schande. “In de topvijf kan iedereen van elkaar winnen. En Tilburg hoort bij de sterkere ploegen.”

Were Di heeft nu de leiding in de eerste klasse C overgenomen van Breda