Push vrouwen winnen soeverein

Sport

BREDA - De vrouwen van Push hebben hun zegereeks in de overgangsklasse voortgezet. Thuis tegen Craeyenhout werd het 5-0.

>> Fotoalbum Push - Craeyenhout

Door Bouke Tuit
Meteen vanaf het eerste fluitsignaal zat Push goed in de wedstrijd. Kort op de tegenstander, fel in de duels. Na een vrij weekend bestond het gevaar om uit het ritme te raken. Maar coach Raoul Ehren koos er bewust om in die periode hard door te trainen en dat wierp zijn vruchten af. Al in de eerste helft liep Push - na goals van Sabine Mol (2), Kiki van der Kreek, Maartje van der Vis en Saskia Gooskens – uit naar 5-0.

De tweede helft bleven de dames doorgaan met aanvallen. Maar alles wat in de eerste helft wel lukte, mislukte in de tweede. Ook bleek de keepster van Craeyenhout zo nu en dan een behoorlijke sta-in-de-weg. Hierdoor bleef de wedstrijd op 5-0 steken.

“Het is zeker niet zo dat we met de rem er op hebben gespeeld, we bleven vol doorgaan. Dat kun je wel zien aan het feit dat de tegenstander niet in onze cirkel is geweest. Maar de ballen die er de eerste helft wel in gingen, misten we net of werden nipt gered in de tweede”, aldus Ehren.

“Ik ben in ieder geval blij dat we na de vrije week weer een hele behoorlijke wedstrijd op de mat hebben gelegd. Dan is het goed om te zien dat je wederom de nul houdt en dat we aan de andere kant veel mensen hebben die kunnen scoren.”

Volgende week spelen de vrouwen van Push de topper tegen Tilburg dat twee punten minder heeft dan de Bredase formatie.