'2008: fantastisch jaar voor NAC'

NAC

BREDA – NAC blikte bij de traditionele nieuwjaarsborrel vooral terug op het afgelopen kalenderjaar. “2008 zal de geschiedenis ingaan als het jaar van de records”, zo stelde voorzitter Willem van der Hoeven tijdens de bijeenkomst in het NAC-stadion.
Van der Hoeven refereerde aan de sportieve successen van het vlaggenschip. Derde aan het eind van de vorige competitie, en deze jaargang al meerdere malen eerste. “We zijn de winterstop ingegaan met een mooie 5e plaats, ietwat teleurstellend na de flitsende seizoenstart. De laatste 6 wedstrijden zat het niet mee. Maar desalniettemin een uitstekende prestatie voor een club met de 10e begroting van de eredivisie.”
De voorzitter noemde de records. Meer toeschouwers dan ooit, meer seizoenskaarten, meer punten dan ooit. Beste presterende uitploeg. “Jelle ten Rouwelaar werd de langst niet gepasseerde keeper in de eredivisie met maar liefst 536 minuten.”
In zijn speech kwam Van der Hoeven ook nog terug op de zakelijke successen van afgelopen maand, waarin de het Bredase college toezegde de uitbreiding van het stadion te financieren. Hij dankte daarvoor burgemeester Van der Velden en wethouders Heerkens en Oomen voor het getoonde lef. “Zij hebben hun nek uitgestoken om dit collegebesluit mogelijk te maken en daarmee politieke wil getoond om er aan bij te dragen dat NAC voor de stad behouden blijft en kan blijven voetballen op het hoogste niveau.”
Ook noemde hij het belang van investeerders Van Hofwegen en Hoppen.