'Het ijs is nog veel te dun'

Nieuws

BREDA – Schaatsen op natuurijs. Op sommige plaatsen kan het al, maar voor de meeste vennen geldt dat het nog een of meerdere nachten stevig moet vriezen. Zo ook voor de ijsbaan van IJsvermaak ik Breda.

Op de dag dat de eerste natuurijsmarathon verreden wordt in het oostelijke Haaksbergen, is de boodschap van ijsvermaak duidelijk. “Helaas, de ijsbaan is nog niet open, het ijs is nog veel te dun”, klinkt het op het antwoordapparaat.

Bredanaars die vertrouwen hebben in koning Winter en tegen een beetje scherpe prijs willen schaatsen zullen daarom vandaag, of in elk geval voordat de baan open gaat, toe moeten slaan. Want als de schaatsbaan eenmaal in gebruik is, verdrievoudigd de club het lidmaatschap tot vijftien euro voor het lopende seizoen. En het lidmaatschap is verplicht wil je een rondje kunnen schaatsen op deze baan. Voordat de baan open is, kost lid worden van Vereniging IJsvermaak een tientje voor het hoofdlid van een gezin en vier euro voor elk volgend gezinslid.

Zondagmorgen was het ijs van de baan aan de Bouvignelaan drie centimeter dik, nog te dun om te betreden. Maar de vereniging heeft er vertrouwen in. “We zijn nu zeker op zoek naar vrijwilligers.”

www.ijsvermaak.nl
www.natuurijsschaatsen.nl