Zilver op ONK voor Anne-Sophie Goossens

Sport

BREDA/HEERENVEEN - Kunstrijdster Anne-Sophie Goossens (11) uit Breda is dit weekend tweede geworden op het ONK Kunstrijden in Heerenveen. Ze behaalde deze podiumplaats in de categorie Debs Dames.

Voor de finale van dit Open Nederlands Kampioenschap waren de beste twaalf schaatsters van van elke categorie uitgenodigd. Anne-Sophie Goosens had zich als tweede geplaatst voor de finale in de categorie Debs Dames. Ze was erop gebrand om deze positie te handhaven in de finale. Toch speelde de nervositeit haar tijdens de korte kür parten. Het resulteerde in een voor haar teleurstellende jurering. Met 27.30 punten stond Goossens op de derde plek, 4,3 punten achter de nummer 1, Laura Ponzio die de korte kür foutloos reed. de Bredase schaatster greep de vrije kür van zondag an voor revanche. Geïnspireerd door haar ervaren coaches Astrid Winkelman en Nicole Goossens uit Prinsenbeek, die haar influisterden om vooral vrijuit schaatsen, niet in te houden en veel plezier hebben, ging ze de finale in.
In de drie minuten liet ze perfect uitgevoerde dubbele- en combinatiesprongen zien, hoge level zweefstanden en technisch moeilijke passenseries en pirouettes.

Het resultaat loog er niet om: De beste technische score van categorie en een ruime personal best score van 52.65 punten. Daarmee moest ze alleen Laura Ponzio met 1,8 punten voor laten gaan.
De derde trede op het erepodium werd ingenomen door Janne van den Biggelaar uitkomend voor MSB.