Tachtig paar foxtrottend door Breda

Nieuws

BREDA – Een wereldrecord foxtrotten. Dat was de bedoeling van Tiggelman Dancemasters. En het lukte. Zondagmiddag ging tachtig paar al draaiend door de Bredase binnenstad. “Er zullen wel wat mensen spierpijn hebben.”

>> foto's Foxtrotrecord

Om half drie vertrok de sliert van tachtig paren bij de dansschool aan de Slingerweg. “Het was supergezellig”, zegt Laurens Pascoal van Tiggelman. “De afgelopen weken konden mensen zich inschrijven, en dan is het toch altijd even wachten wie er allemaal op komen dagen.”

Tachtig paar dus. “Jong en oud. Het oudste paar was een echtpaar van 86. Dat wilden we ook laten zien”, zegt Pascoal. “Het leuke was ook dat de dochter van de danslerares meedeed. Tara is zes jaar en ze danste samen met haar opa.”

De sliert ging van de Slingerweg onder meer via de Prinsenkade en de Karrestraat naar het Van Coothplein. Daar kregen de dansers vijf minuten rust om de muziek weer in orde te maken. “En daarna weer terug naar de Slingerweg. De laatste dansers waren daar tegen half vijf.”

De dansschool hoopt snel te horen of de poging goedgekeurd is door het Guiness Record Book. De getuige heeft in elk geval gezien dat er niemand liep in plaats van foxtrotte. En de dansers zelf. “Ik heb van veel mensen wel begrepen dat het een aanslag was op je voeten en benen, het is natuurlijk geen gladde ondergrond.”

De deelnemers aan de foxtrotmarathon zamelden al dansend bovendien geld in voor het Glazen Huis: 285 euro.