Swijnenberg voor zes dagen inwoner van Breda

Nieuws

Nog maar een paar dagen en dan verhuist Coen Swijnenberg naar Breda. Hij wordt voor zes dagen inwoner van het Glazen Huis. Samen met Giel Beelen en Paul Rabbering gaat hij de radio-uitzendingen vanuit het Glazen Huis verzorgen. BredaVandaag.nl ondervroeg Swijnenberg over zijn avontuur.

>> Meer over het Glazen Huis
>> Acties in Breda

Heb je ooit getwijfeld aan je avontuur in het Glazen Huis?
“Dit jaar niet. De eerste jaren hoefde ik er niet perse in. Ik werk nu langer bij 3FM en ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben en dat ik het ook aan kan. Het wordt heftig, maar het is wel een superervaring.”

Wat wordt jouw laatste avondmaal voordat je het huis in gaat?
“Daar ben ik nog niet erg mee bezig geweest. De ene zegt dat ik juist heel veel moet eten en de ander zegt dat ik moet afbouwen met eten. Ik zie het wel. Ik denk dat ik net voordat ik het huis in ga een goede boterham of een lekker broodje eet.”

Wat ga je het meest missen als je in het Glazen Huis zit?
“Dat is toch zeker mijn privacy. Het is echt heel leuk, maar na een paar dagen zal ik wat zwakker zijn en dan heb ik het liefst niemand om mij heen. Maar dat valt in het niets als je weet waarvoor je het doet.”

Hoe vind je het om zes dagen inwoner van Breda te zijn?
“Heel erg leuk. Het is de eerste keer dat het in Breda is en daar heb ik een tof gevoel over. Breda is een hele leuke en gezellige stad. Het is volgens mij een goede plek voor het huis. Er zijn veel leuke kroegjes en het is natuurlijk een studentenstad.”

Wat vind je tot nu toe de meest originele actie rondom het Glazen Huis?
“Dat varieert. Ik krijg veel mailtjes van acties en die zijn allemaal leuk. Zo heb ik gehoord dat sommige horecagelegenheden 10 cent per biertje aan de Serious Request schenken. En ik vind het tof dat er bandjes op de markt in Breda komen spelen om geld in te zamelen.”

Waar kunnen we jullie ‘s nachts voor wakker maken? (behalve eten)
“Haha, voor een lekkere carpaccio. Nee, zonder geintjes. Als je me ergens wakker voor mag maken, dan is het voor mijn vriendinnetje.”