Het Houten Huis mét Tita Tovenaarsfeer

Nieuws

BREDA – Naast het Glazen Huis staat er nu ook een in kerstsfeer bekleed Houten Huis op de Grote Markt van Breda. Het initiatief voor het huis komt van de omliggende horecazaken.

>> Alles over het Glazen Huis
>> Acties in Breda

De horecaondernemers vonden dat ook de zuidkant van de markt wat meer in de kerstsfeer moest komen, zo vertelt Joost Dikmans, eigenaar van café Gold, en initiatiefnemer van het Houten Huis. “Er is ook al geen kerstboom, ik dacht kunnen wij niet iets doen om het gezellig te maken. Ik ben gaan rondbellen voor een huis, meubels, verzekering en dingen om te verkopen. Ik voelde mij net Natasja Froger. Iedereen heeft het project gesponsord.”

Tijdens de periode van het Glazen Huis kunnen mensen aan de andere kant van de markt, bij het Houten Huis, ook naar festiviteiten. Rondom het Houten Huis worden winterse producten verkocht zoals, Glühwein en erwtensoep. Dit is niet het enige. Naast de winterse lekkernijen kunnen mensen ook nog genieten van verschillende dj’s en orkesten. “Het extra podium is er voor mensen die niet tussen het Glazen Huis pasten.”

Het Houten Huis staat er niet alleen voor de sfeer. Het wordt tijdens de Glazen Huis actie ook de thuisbasis van NHTV-studenten. Ze zullen daar vanaf ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat zijn om dingen te regelen.

Nog een kleinigheidje. Het houten huis is niet van hout maar van kunststof. Door het korte tijdsbestek heeft de eigenaar van Gold het niet voor elkaar gekregen om een houten huis te regelen. “Ik wilde eigenlijk een kerstmarktachtig huis, maar deze waren allemaal uitgeleend, de naam was toen al bedacht. Ook al is het van plastic, het heeft wel een Tita Tovenaarsfeer”, aldus Joost.