Ook buurtsportcentrum in Haagse Beemden

Nieuws

BREDA - Ook de Haagse Beemden krijgt waarschijnlijk een eigen buurtsportcentrum. Als het aan initiatiefnemer Peter Rovers ligt, wordt het Open Sportcentrum Haagse Beemden (OSHB) gerealiseerd op het voetbalterrein van BSV Boeimeer in de Haagse Beemden.

Door Erik Eggens

“We zijn er al ongeveer tweeënhalf jaar mee bezig", zegt Rovers, "maar het idee is dat begin volgend schooljaar de OSHB met de activiteiten begint.” Ook bestuursvoorzitter Ronald van Soerland van BSV Boeimeer bevestigt het initiatief van Rovers, maar hij wil de plannen van de gemeente en het OSHB afwachten.

Vanuit het Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Breda, dat meer samenhang in de wijken moet bevorderen, is al een subsidie toegezegd van 140-duizend euro voor een nieuw kunstgrasveld in plaats van een oud grasveld. Volgens Rovers is dat nodig omdat de overige voetbalvelden te intensief worden gebruikt om nog plaats te bieden aan zijn beoogde sportactiviteiten.

Rovers heeft alle scholen in de Haagse Beemden gevraagd mee te doen aan het sportproject. “We willen de jeugd mee laten doen aan meer binnen- en buitenschoolse activiteiten. De bedoeling is dat bovenop de reguliere gymles scholen hiervoor een extra uur inroosteren.”

Rovers: “Alle partijen zoals basisscholen en de gemeente moeten nog wel de intentieverklaringen tekenen en we zitten nog te wachten op een uitnodiging voor gesprek bij BSV Boeimeer zelf. Het moet tenslotte op dat terrein plaatsvinden. Maar dat zien we rooskleurig in. De voetbalclub houdt er tenslotte ook een kunstgrasveld aan over.”

Voor de begeleiding van de jeugd heeft OSHB onder meer het CIOS van het Vitalis College benaderd.

Rovers wil het nog groter aanpakken. Naast de sportactiviteiten op het voetbalterrein wil het Open Sportcentrum Haagse Beemden speelplekken gaan beheren om ook daar sportactiviteiten te organiseren.