Geldloper overvallen in Aldi

Nieuws

BREDA - Een geldloper is maandagmiddag rond tien over één overvallen in de Aldi aan de Brusselstraat in Breda. De twee daders bedreigden de geldloper, een medewerker van de supermarkt en enkele tientallen klanten.

De overval gebeurde op het moment dat een medewerker van een geldtransport samen met een leidinggevende van de supermarkt in de kantoorruimte was. Er is een nog onbekend geldbedrag buit gemaakt.
Twee overvallers, waarvan er één een vuurwapen toonde, bedreigden de geldloper en de leidinggevende van de supermarkt. De medewerkers en enkele tientallen klanten die in de winkel waren, moesten van de overvallers op de grond gaan liggen. Slachtofferhulp is voor deze betrokkenen in kennis gesteld.

De daders hebben een kassalade met een nog onbekend geldbedrag buitgemaakt. Ze zijn uit de winkel gevlucht en zijn daarna op een scooter weggereden. Een beveiligingsmedewerker heeft buiten nog geprobeerd de bestuurder van de scooter vast te pakken, maar deze kon dat afweren, het lukte de bewaker niet om de overvallers nog uit balans te brengen.

De daders zijn gevlucht in de richting van de Roeselarestraat en zijn vervolgens de Molstraat ingereden. Er is door de surveillancedienst in Breda Noord direct naar de daders uitgekeken. Dit leidde voorlsnog niet tot aanhoudingen.

De politie heeft tien minuten nadat de overval gemeld was, in een straat van 1500 meter aan 1100 personen rondom de supermarkt een SMS-Alert verstuurd, waarin werd opgeroepen uit te kijken naar de mogelijke daders.