'Dit is lang niet alles, het is te veel om op te noemen'

Nieuws

BREDA – Ze zitten bij de laatste vijf genomineerden. Vrijdag weten ze wie het wordt: de vrijwilliger van het jaar. Wie ontvangt de vrijwilligerspenning 2008 van de gemeente Breda? BredaVandaag.nl spreekt de genomineerden. Vandaag: Lilian van Gils

Naam: Lilian van Gils

Wat voor vrijwilligerswerk heeft u tot nu toe gedaan?
“Een heleboel. Ik ben begonnen als misdienaar en daarna acoliet in de kerk. Daarna heb ik veel vrijwilligerswerk bij MEE gedaan. Daar hielp ik bij het dansen en zwemmen. En heb ik ook Dansen Etten-Leur mee opgezet en vakantiereizen gecoördineerd. Daarnaast help ik ook nog op school mee. Dit doe ik al jaren mijn zoon zit zelf al op het mbo maar ik help nog steeds op school met het verkeersexamen en de schoolkampen. Verder ga ik als vrijwilliger mee op dolfijnreizen voor mensen met een beperking. Naast deze reizen help ik ook nog mee bij hobbyclub Heksenbezem voor kinderen tussen de vier en de twaalf. En ik ga vanuit de stichting MIM langs bij moeders die een eerste kind gekregen hebben. Ik ga daar langs als medemoeder dit maakt de drempel lager. Dit is nog lang niet alles, maar het is te veel om op te noemen.”

Wat betekent de prijs voor u?
“Ik ben echt blij verrast. Ik doe het heel graag. Ik geef altijd aan anderen, nu krijg ik iets terug dat vind ik heel leuk.”

Door wie bent u voorgedragen?
“Ik ben voorgedragen door Rosien Altersyn. Zij is ook vrijwilligster bij hobbyclub de Heksenbezem. “

Wat voor vrijwilligerswerk kunnen wij de komende tijd nog van u verwachten?
“Ik hoop met alles wat ik nu doe door te kunnen gaan. Daarnaast zie ik wel wat er op mijn pad komt. Ik doe ad hoc dingen.”

Wie van de vijf gaat volgens u de prijs in de wacht slepen?
“Iedereen die genomineerd is doet goed werk. Ze verdienen het allemaal. Als het ware hebben we allemaal al een prijs gehad door de nominatie. Wie uiteindelijk de penning in ontvangst gaat nemen weet ik niet.”