Laatste loodjes NHTV-team Glazen Huis

Nieuws

BREDA - Het Glazen Huis is volop in aanbouw en de opening komt steeds dichterbij. De studenten van de NHTV hebben het er maar druk mee. Volgende week vrijdag, 19 december, 6 uur ’s ochtends is het Glazen Huis Breda een feit. Maar tot die tijd moet er nog genoeg geregeld worden en is er geen rust voor de NHTV’ers.

Projectleider Ana Lopez Swinkels voert de regie van de groep studenten. “Ik ben eigenlijk een manusje van alles, maar ik houd me voornamelijk bezig met de communicatie. Zo heb ik bijvoorbeeld dit boekje gemaakt, vertelt Ana wijzend naar Brewed Serious Request 2008 Special. “Dat is een nieuwsboekje voor alle NHTV studenten, waarin we het hele project Glazen Huis en de rol van de NHTV duidelijk uitleggen”, vertelt de projectleider.

Daarnaast is Ana, met het wegvallen van projectlid Pascal, verantwoordelijk geworden voor de sponsoring. “Het maken van een nieuwe sponsorlijst staat nu bovenaan mijn agenda. Maar dit is een week voor de opening gewoon erg lastig.” Volgens haar projectleider is dit voor 3FM veel makkelijker. Ze hebben een bekende naam en mensen zijn beter op de hoogte wat de radiozender doet. Voor de projectgroep is dit precies andersom.

De naam van de projectgroep maakt het er ook niet makkelijker op. ‘NHTV Team Namens 3FM Serious Request’, een hele mond vol die volgens Ana onduidelijkheid schept. “We hebben hier heel lang mee gesukkeld en van alles geprobeerd maar de namen werden steeds afgekeurd”, vertelt Ana.

De meest recente activiteit van de studenten is de oproep aan alle basisscholen en middelbare scholen, om op 19 december in actie te komen op de grote markt. “Dit is eigenlijk een aanvulling op het Afua concept. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een tekening of een brief sturen naar Afua. Deze komen geplastificeerd op de grote markt te hangen”, stelt Ana. Het gaat er volgens haar vooral om betrokkenheid te tonen en mensen te prikkelen een bijdrage te doen voor het vluchtelingenprobleem. De projectgroep heef 47 scholen benaderd en hoopt hier nog wat reacties op te krijgen. Over een week moet het resultaat op de Grote Markt te aanschouwen zijn.