Saskia Patty vrijwilliger van het jaar

Nieuws

BREDA - Saskia Patty is vrijdagavond gekozen tot vrijwilliger van het jaar. Patty kreeg de vrijwilligerspenning uit handen van wethouder Marja Heerkens tijdens de ceremonie in De Koe in Princenhage.

>> Meer foto's volgen

Patty (47) is onder meer actief voor de Tienermeidenclub voor meiden van negen tot dertien jaar, daarnaast werkt ze mee aan een huiskamerproject waar jongens en meisje van alle leeftijden komen om computerspelletjes te spelen of om te X-boxen. Naast deze activiteiten in basisschool de Kieviet, werkt ze ook mee aan het kinderpersbureau. Ze werd voorgedragen door locatieleider van de Samenloop.

Het bestuur van stichting de Samenscholing kreeg de penning in de categorie groepen. Het krijgt de penning omdat deze groep er al ruim twintig jaar voor zorgt dat er wekelijks 600 cursisten een cursus volgen om hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen.

De jury beoordeelde 69 voordrachten, 46 individuele kandidaten en 23 groepen.

De overige genomineerde individuele kandidaten waren Lilian van Gils, Rahal Lamlih, Sjef de Craen en Hans van der Bruggen. De andere genomineerde groepen waren de vrijwilligers van de stichting KOP, de begeleiders van kindertuinen de Molenley, de vrijwilligers van de afdeling Ouderen van de bibliotheek Breda en de vrijwilligers van zwemonderwijs Sensis Breda.