Baronie laat punten liggen

Sport

ROSMALEN/BREDA – Baronie zag de concurrentie punten verliezen, maar kon daar zelf geen voordeel uit halen. De Bredase zondaghoofdklasser bleef in Rosmalen op 1-1 steken, na tot in de tiende minuut van de blessuretijd met 0-1 te hebben voorgestaan.

Het zag er weer zo mooi uit voor de ploeg van trainer Peter Maas. Een doelpunt in de twintigste minuut van Rosalia bracht de Bredanaars op voorsprong. Daar ging een goede actie van de door Maas in de spits geposteerde Asri aan vooraf.

Na rust kreeg Baronie nog kans op kans, maar lukte het Asri en Guillermo Zschüsschen niet de bal achter de Rosmalense keeper te krijgen. Het was het probleem waar Baronie al de hele competitie tegenaan loopt: wel kansen creëren, maar te weinig scoren.

Een onoplettendheid ver in de blessuretijd werd vervolgens hard afgestraft. “Wij stonden niet eenduidig te verdedigen. De ene helft stapte vooruit, de andere achteruit. Daardoor kon de bal vanaf randje buitenspel ingekopt worden”, aldus Maas. Extra tegenvaller voor Maas was het uitvallen van Van Poppel en Van Dijk met blessures.

“Komende week mogen dat soort verdedigende fouten niet voorkomen”, zo verwees hij naar de laatste ontmoeting voor de winterstop, thuis tegen nummer twee EVV. “Zij straffen dat onmiddellijk af.” Volgens Maas wordt dit een mooie wedstrijd. “EVV komt voor drie punten naar Breda, en die gaan wij ze niet gunnen.”

Baronie blijft koploper in de hoofdklasse B, met zes punten voorsprong op EVV en UNA.