Keerpunt voor Barons

Sport

HAREN – Na een reeks verliezen hebben de basketballers van Barons zaterdag hun eerste overwinning behaald. In Haren werd het tegen HSV Basketbal 86-90.

Door Dwayne van Agt
De wedstrijd tegen het jonge HSV ging gelijk op. Het waren geen ideale omstandigheden voor Barons om in te spelen. Het team miste een aantal spelers door blessure en ziekte. Uiteindelijk stonden de Bredanaars met vijf man in het veld en zaten er slechts drie op de bank. Toch was Barons de sterkste in deze wedstrijd. Na een goede start van H.S.V.Basketbal kwamen de Bredanaars terug op tot 20-21 aan het eind van het eerste kwart.

Het tweede kwart kwam Barons goed op gang. De bezoekers wisten de achterstand om te zetten in een voorsprong van 47-43. Het missen van een aantal spelers beïnvloedde wel het spel, maar bleek niet beslissend. Na de rust kwa de thuisploeg terug door een aantal driepunters. Toch was het Barons dat toesloeg. Het bouwde de voorsprong uit naar 64-48.

Het laatste kwart was spannend voor de Bredanaars. Veel van de verloren wedstrijden gingen mis in het laatste kwart. Ditmaal niet, Barons wist de voorsprong vast te houden en won met 90-86. Topscoorder deze wedstrijd was Rikkert Westerlaken met 31 punten en 75% van de vrije worpen raak.

Coach John Stoopen was zeer tevreden. "Het is een keerpunt voor het team. H.S.V.B. is een club die erom bekend staat te vechten tot het eind. Het is een heel jonge ploeg maar het ging goed tegen elkaar op. Dit laat wederom zien dat we in de goede divisie spelen en dat de jongens het in zich hebben om te winnen."

Barons' volgende wedstrijd is komende zaterdag in Breda tegen Orca's.