Tiesto is thuis in Breda weer Tijs

Nieuws

BREDA – Eerst was daar 3FM-baas Florent Luijckx, daarna stond radio-dj Giel Bielen achter de dj-set, en drie uur later was daar eindelijk: Tiesto, in Breda, voor het eerst, en waarschijnlijk ook voor het laatst, in Mezz. Tijs voelde zich duidelijk thuis.

>> Fotoalbum Tiesto
>> Meer Glazen Huis

Het unieke optreden, waarvan de opbrengst naar de 3FM-actie Serious Request gaat, was het gevolg van een telefoontje van Beelen naar Tiesto: of hij tijdens het Glazen Huis wat kon doen. Tijdens de periode dat dat huis op de Grote Markt staat (19 t/m 24 dec) lukte dat niet, maar 4 december had Tijs wel een gaatje.

Dus bromden de vette beats donderdagavond door de poptempel, trilden broeken, shirts, blousjes op de bassen en ging Mezz plat voor Bredaas eigen wereldster. Tijdens de laatste roffels van Beelen kwam het publiek los. Luidkeels zingend ‘Als we gaan’, werd Tijs thuis onthaald.

Verwest antwoordde met een grote glimlach, een lange zwaai en een klein woordje. ‘In mijn hometown ben ik gewoon Tijs’, of iets van dergelijke strekking. Het enthousiasme van de dansende menigte was er niet minder om.

Eerder op de avond zag burgemeester Van der Velden al dat het goed was. De burgervader kwam hoogst persoonlijk een kijkje nemen bij de eerste grote actie voor het Glazen Huis in zijn stad. Ook hij had het zichtbaar naar zijn zin.