Barons kansloos tegen koploper Hoofddorp

Sport

BREDA – Barons maakte zich zaterdag geen illusie tegen koploper Hoofddorp. En terecht, bleek na vier keer tien minuten. De bezoekers gooiden bijna alles raak, 62-83.

De Bredase eerstedivisionist hikte dit seizoen al een aantal keer tegen een overwinning, maar telkens ging het in de laatste minuut mis, zodat Barons nog zonder overwinning is.

Zaterdag was het geen kwestie van verlies in de laatste minuut. Hoofddorp gooide al in de eerste tien minuten de wedstrijd in het slot. “Zij gooiden tachtig procent”, vertelt Barons-coach John Stoopen. “Wij kunnen ons nu niks verwijten.” Bij rust was het 27-50 voor de bezoekers, die volgens de Bredase coach met kop en schouders boven de rest van de concurrenten uitsteken.

De Hoofddorpers hebben alles in huis. Lengte, schutters en een ingespeeld team. “En ze zijn erg effectief.” Na rust kwam Barons nog even terug tot elf punten, maar na een wissel was dat verschil zo weer groter.

Kansloos verlies dus. Komende week gaat het erom spannen. Dan moet barons op bezoek bij Haren, dat eveneens nog geen wedstrijd heeft gewonnen. “Dan moet het gebeuren.”