Bekers vierde Nederlander in Tilburg

Sport

BREDA/TILBURG – Bredanaar Colin Bekers is als vierde Nederlander gefinisht tijdens de internationale Warandeloop in Tilburg. Hij kwam als achttiende over de streep. Michel Butter won de tien kilometer lange cross.

Bekers liep de afstand in 32.45 minuten, Buter was bijna twee minuten sneller. De Bredase hardloper was tevreden met zijn prestatie. “ik ging weg om bij de eerste vijf Nederlanders te eindigen. Dit was het maximaal haalbare, nu maak ik nog kans om naar de EK cross te gaan.”
Uitzending naar de Europese titelstrijd is alleen aan de orde als de KNAU een team afvaardigt. De bond maakt dat maandag bekend. “maar dat was voor mij geen doel op zich.”

Bekers liet Koen Raaymakers en Marco Gielen achter zich. Vorige week, tijdens de Zevenheuvelenloop, moest hij deze gerenomeerde lopers nog voor laten gaan. “Ik heb lekker gelopen, al was het wel pittig met de sneeuw.”

De komende weken loopt Bekers een paar kleine crossjes in de regio, en dus eventueel op 14 december de EK. Daarna wil hij pieken tijdens de traditionele Sylvestercross in Soest op 31 december, en twee weken later tijdens de halve marathon van Egmond aan Zee.

De korte cross over twee kilometer werd gewonnen door Sprint-atleet Johan de Koning. Hij raffelde de afstand af in 5.27 minuut.