Jeugdige woninginbrekers opgepakt

Nieuws

BREDA - Drie minderjarige jongens uit Breda zijn door de politie opgepakt op verdenking van het plegen van een woninginbraak aan de Geraardsbergenstraat. De inbraak vond plaats op vrijdagavond 31 oktober. Eén van de verdachten kon direct worden ingerekend. De andere twee zijn maandag gearresteerd.

Bij de inbraak trad het inbraakalarm in werking waardoor de afwezige bewoner (40) van het huis gewaarschuwd werd. Hij ging direct naar zijn woning en zag licht op de slaapkamer branden. In de slaapkamer stuitte hij op een 15-jarige inbreker. Hij nam de knul in een houtgreep in afwachting van de politie. De agenten waren binnen vier minuten ter plaatse en arresteerden de 15-jarige jongen. Na de politie eerst op een dwaalspoor te hebben gebracht, kwam er uiteindelijk toch duidelijkheid over de mede-daders van deze inbraak.

De andere twee verdachten (beide 17 jaar oud) zijn maandag aangehouden. Zij zitten vast in het belang van het onderzoek. De politie bekijkt of dit Bredase trio wellicht ook bij andere inbraken betrokken is geweest.